Składniki na 2 porcje:
Maliny 200 g
Borówki 200 g
Jogurt grecki 400 g
Mleko kokosowe 50 ml (1/5 szklanki)
Laska wanilii 1 sztuka
Świeża mięta
Orzechy nerkowca
Syrop klonowy (ew. miód pszczeli) 1 łyżka
Przygotowanie:
Jogurt grecki blendujemy razem z mlekiem kokosowym, syropem klonowym oraz ziarenkami wanilii. Teraz zaczynamy układać warstwy deseru rozkładając składniki na dwie porcje np. w słoiki. Na dno układamy orzechy nerkowca, dalej część masy jogurtowej, borówki, ponownie masę jogurtową, maliny i resztę masy jogurtowej. Na wierzchu przystrajamy malinami, borówkami i listkami świeżej mięty. Deser można przed podaniem schłodzić w lodówce.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz