Pasta jajeczna z tuńczykiem (1 porcja)
Tuńczyk w sosie własnym 60 g
Jajka 2 sztuki
pieprz, sól
ogórek kiszony
oliwki czarne lub zielone
bazylia
oliwa extra vergine
Przygotowanie:
Tuńczyka odsączamy z zalewy i przekładamy do miski. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki, następnie dokładamy do tuńczyka. Dolewamy 1 łyżeczkę oliwy. Doprawiamy pieprzem, solą i blendujemy na gładką masę. Smarujemy kanapki pastą, a na wierzch układamy pokrojonego ogórka kiszonego, bazylię lub czarne oliwki i bazylię, dzięki czemu mamy 2 odmienne smaki.
Wartości odżywcze 1 porcji (bez pieczywa, ogórka i oliwek)
Kaloryczność 240 kcal
Białko 25,1 g
Węglowodany 0,6 g
Tłuszcze 5,2 g
Błonnik 0 g
Wapń 54,8 mg
Żelazo 3 mg
Witamina A 494 ug
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz