Przez ostatnie dni mam straszną ochotę na ryby :) Środa i czwartek obfitowały w sałatki śledziowe, na jutro zaś przygotowałam sałatkę z tuńczykiem. Szybko, smacznie, tak jak lubię ;)
Składniki na 1 porcję:
komosa ryżowa (sucha) 40 g
1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym ok 60 g
2 łyżki kukurydzy
natka pietruszki
2 sztuki suszonych pomidorów w zalewie
świeżo zmielony pieprz
dressing: 1 łyżeczka oliwy z 1 łyżeczką czosnku niedźwiedziego oraz 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
Przygotowanie:
Komosę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. W międzyczasie kroimy pomidory i natkę pietruszki. Kiedy komosa będzie już gotowa przesypujemy ją do miski i dorzucamy resztę składników. Na koniec zalewamy dressingiem.
Wartość odżywcza 1 porcji:
Kaloryczność 297 kcal
Białko 21 g
Węglowodany 33 g
Tłuszcze 9 g
Błonnik 5 g
Wapń 8,6 mg
Jod 12,3 ug
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz