Składniki na 1 porcję:
Duża garść szpinaku baby
Tuńczyk w sosie własnym 70g (zazwyczaj 1/2 puszki)
Pomidorki koktajlowe 4 sztuki
Ser Feta 30g
Sos:
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka octu winnego
kilka kropel soku z cytryny
sól, pieprz świeżo zmielony
Przygotowanie:
Szpinak myjemy i osuszamy. Pomidorki kroimy na połówki, ser Feta w kosteczkę. Tuńczyka odsączamy i dzielimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki układamy na talerzu i polewamy sosem.
* jeśli posiłek ma stanowić danie po treningu sos przygotujcie z 1 łyżeczki oliwy i pomniejszonej ilości pozostałych składników
Wartość odżywcza 1 porcji z sosem:
Kaloryczność 324 kcal
Białko 21,2 g
Węglowodany 4 g
Tłuszcze 25 g
Błonnik 1,7 g
Wapń 182 mg
Żelazo 1,9 mg
A Wy co najczęściej jadacie na kolację?
Wartość odżywcza 1 porcji z sosem:
Kaloryczność 324 kcal
Białko 21,2 g
Węglowodany 4 g
Tłuszcze 25 g
Błonnik 1,7 g
Wapń 182 mg
Żelazo 1,9 mg
A Wy co najczęściej jadacie na kolację?
Ale pysznościi!!
OdpowiedzUsuńPychota.
OdpowiedzUsuń