Przygotowane danie prezentowało się tak:
Składniki na 1 porcję:
Sznycel z indyka 150g
Ryż brązowy 30g
Warzywa mieszanka 150g
Przygotowanie:
Mięso oprószyć pieprzem i wstawić do parowaru na około 25 minut. Na kolejny poziom ułożyć warzywa i gotować około 10 minut. Ryż ugotować według przepisu z opakowania.
Sos:
4 płaskie łyżki jogurtu greckiego lub naturalnego
1 łyżeczka miodu ( na zdj. miód malinowy - polecam)
1 łyżka chrzanu ( przypominam aby czytać etykiety i kupować wyłącznie prawdziwy chrzan bez żadnych zbędnych dodatków)
sok z 1/2 pomarańczy
pieprz do smaku
Przygotowanie:
Wszystkie składniki połączyć na jednolitą masę. Polać sosem mięso zaraz przed wydaniem. Ozdobić natką pietruszki.
Wartość odżywcza 1 porcji:
Kaloryczność 413 kcal
Białko 32,3 g
Węglowodany 47,8 g
Tłuszcze 10,9 g
Błonnik 3,6 g
Wapń 111 mg
Żelazo 1,5 mg
Witamina C 25mg
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz