P.S. Muszę "niestety" przyznać, że to narzeczony miał nosa do tych muffinek :P dzięki niemu odkryłam zupełnie inną stronę babeczek ;)
Składniki na 12 muffinek:
2 puszki tuńczyka w sosie własnym około 300g
mąka pszenna 150g
mleko 100ml
jogurt naturalny 2 łyżki
jajko 2 sztuki
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
olej 1 łyżka
szczypta pieprzu Cayenne
paluszki krabowe 5 sztuk (dla chętnych)
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Przygotuj formę do muffinek z papilotkami.
Przygotuj wszystkie suche składniki. Mąkę przesiej przez sito, następnie dodaj proszek do pieczenia, pieprz i wymieszaj. Teraz kolej na składniki mokre. Tuńczyka odcedź z zalewy i rozdrób go na mniejsze kawałki.W osobnym naczyniu wymieszaj mleko, jogurt i olej. Na koniec dodaj wszystkie mokre składniki do suchych i wymieszaj do uzyskania jednolitej masy (masa ma konsystencję gęstej śmietany). Teraz możesz wypełnić ciastem papilotki do 2/3 wysokości. Do każdej muffinki dodaj kilka drobno pokrojonych kawałków paluszków krabowych.
Całość zapiekaj około 30 minut.
Czekam na Wasze opinie :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz